LMC ACADEMIE

SmartStart 2021

Welkom bij LMC Voortgezet Onderwijs!

SmartStart 2021

Op donderdag 26 of vrijdag 27 augustus 2021 zijn onze nieuwe collega's gestart met het bijwonen van de introductiedag van de SmartStart-bijeenkomsten, gehouden in het gebouw van het Zuiderpark College en Montfort College. Deze dag werd georganiseerd door de LMC Academie, in samenwerking met diverse afdelingen van het stafbureau. Het hoofddoel van de introductiedag is om de nieuwe collega's een warm welkomstgevoel te geven en hen van belangrijke informatie te voorzien. Om te zorgen dat iedereen een fijne start heeft op zijn/haar werkplek, werd iedereen tijdens deze introductie bijeenkomst wegwijs gemaakt in diverse praktische zaken en digitale systemen gepresenteerd, zoals: Magister, LIS en Insite. Graag delen we met jullie de succeservaringen en evaluaties en geven we je een kijkje achter de schermen van deze introductiedagen.

De nieuwe medewerkers kijken met veel plezier terug op een inspirerende introductiedag en 'proosten' op het nieuwe schooljaar en hun nieuwe baan.

Rob Elgershuizen (bestuurslid, College van Bestuur) opent de introductiedag met het welkomstwoord.

In de ochtend hebben de nieuwe collega's informatie gekregen en kennis gemaakt met de afdelingen PSA en HR. Artie Soekhai (afdeling PSA) en Marijke van den Berg (afdeling HR) namen ons me in de programma's van LIS/Insite/Afas. Wat is handig om als nieuwe medewerker te weten, waar moet je op letten en wat kunnen wij als afdeling voor jou betekenen? Op dit soort vragen gaven Artie en Marijke antwoord. Ook werden uiteraard de andere collega's van deze afdelingen niet vergeten en voorgesteld. De nieuwe collega's gaven aan dat het prettig was om ''een gezicht'' te hebben bij de persoon waar je terecht kunt met vragen over bijvoorbeeld je salaris. Na de presentaties werden er nog aanvullende vragen door de nieuwe collega's gesteld en uiteraard zorgvuldig beantwoord.

Artie Soekhai (afdeling PSA) en Marijke van den Berg (afdeling HRM)

Naast de afdelingen HR en PSA heeft ook de LMC Academie een interactieve presentatie verzorgd waarbij de speerpunten van de LMC Academie naar voren kwamen en uitleg werd gegeven over de website en het cursusaanbod. Om de medewerkers gelijk te laten ''proeven'' van de cursussen die de LMC Academie verzorgt, stonden er 's middags diverse workshops op het programma. Zo konden ze kiezen uit een workshop Puberbrein, Teams, Digitale Tools, Magister óf een workshop voor startende mentoren. Na afloop heeft elke medewerker een evaluatieformulier ingevuld. Uit deze evaluaties bleek dat de workshops erg inspirerend waren en iedereen zin kreeg om het ''geleerde'' toe te passen in de ''praktijk.''

Workshop digitale tools door Jessie Mos van Schoolblocks

Het was een geslaagde introductiedag en wij zijn trots op al onze nieuwe collega's. We hebben de dag afgesloten met een glaasje alcoholvrije champagne en ''geproost'' op het nieuwe schooljaar. Om iedereen te bedanken voor zijn of haar aanwezigheid, ontving iedere nieuwe medewerker een goodiebag, oftewel de SmartStart-kit, met handige, leuke tools die goed van pas komen tijdens de opstartperiode op de nieuwe school. In de goodiebag zat o.a. een mooie waterfles, een notitieblok, een verjaardagskalender, (zodat je de verjaardag van je nieuwe collega's weet) een webcamcover en een energyreep.

Meer weten? Wil je een studiedag laten organiseren door de LMC Academie of ben je benieuwd naar ons volledige cursusaanbod? Neem dan een kijkje op onze website, of neem contact met ons op via info@lmcacademie.nl. Wij zijn er om jou te helpen.